Lucrarile de reabilitare si modernizare a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul sunt in curs de executie

Social

Începute în aprilie 2020, lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul sunt în grafic.

Reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul presupune reabilitarea termică a clădirii și modernizarea interioară prin lucrări de finisaje, precum și achiziționarea de dotări și echipamente tehnice pentru ateliere. Prin această investiție se urmărește menținerea și creșterea numărului de elevi înscriși în învățământul profesional la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, prin oferirea unui proces educațional la standarde europene.

„Municipalitatea a pus un accent mare în acești ani pe reabilitarea colegiilor tehnice. Anul trecut, în luna noiembrie, am reușit să finalizăm reabilitarea și modernizarea căminului internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia. De asemenea, la finalul anului 2019 am început și reabilitarea clădirii colegiului, aici lucrările sunt în derulare și sunt în grafic. Ca și în cazul Colegiului Tehnic Traian Vuia, lucrările de reabilitare și echiparea infrastructurii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul au scopul de a dezvolta învățământul profesional și dual în Oradea, astfel încât, la final, tinerii care termină cursurile aici să fie bine pregătiți și să își poată găsi locuri de muncă la firmele din Parcul Industrial”, spune viceprimarul Florin Birta.

Lucrările la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul sunt executate în cadrul proiectului: „Reabilitarea infrastructurii educaţionale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții în cadrul: Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, str. Poieniţei nr. 25, municipiul Oradea, jud. Bihor”. Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări:

– s-a montat schela la corpurile de clădire C8 și C10, respectiv sunt în curs de execuție lucrări pentru realizarea termosistemului din polistiren; la corpul C8 și C10 s-a montat termosistemul în proporție de 40%;

– au fost executate lucrări de reparații, înlocuire elemente de șarpantă deteriorate (afectate de infiltrațiile de apă) la corpul de clădire C10, respectiv a fost înlocuită țigla pe acea zonă.

Executantul lucrărilor este firma SC Constructorul Sălard SRL, iar valoarea execuției lucrărilor este de 4.960.831,72 lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 24 luni de la data începerii lucrărilor, respectiv 28.04.2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul