Blocul ANL pentru medici rezidenți din curtea spitalului municipal,aproape de finalizare

Social

Blocul ANL din curtea Spitalului Municipal Dr Gavril Curteanu, destinat medicilor rezidenți, a ajuns în faza racordării la reţelele de utilităţi, respectiv în etapa finisajelor interioare. Lucrările, realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe și Primăria Oradea, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, când amplasamentul va fi predat. 

„În momentul de faţă se lucrează la finisaje interioare, se montează liftul și centrala termică, iar în cursul luniii septembrie blocul va fi predat”, a declarat Doru Negruţiu, consilier coordonator în cadrul Oficiului Regional pentru Locuinţe Nord-Vest.

Ministerul Dezvoltării asigură investiţia aferentă construirii blocului pe terenul pus la dispoziţie de către municipalitate, iar Primăria Oradea asigură costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei, precum şi sistematizarea amplasamentului, respectiv apă, canalizare, energie termică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi. În pregătirea finalizării construcţiei, municipalitatea a început deja demersurile pentru conectarea blocului la reţelele de apă, canalizare şi termoficare, respectiv  realizarea canalizării pluviale, asfaltarea drumurilor și parcărilor.

Ordinul de începere a lucrărilor la blocul ANL din curtea spitalului municipal Dr Gavril Curteanu a fost dat în luna aprilie 2018, iar construcţia, în valoare de peste 3 milioane de lei, este realizată de constructorii Selina şi Trameco. 

Blocul cu 30 de unităţi locative va avea locuințe de una și două camere, de nivel parter plus patru etaje. Proiectul de construire de locuinţe pentru medici vine în sprijinul stabilizării populaţiei în municipiul Oradea şi evitarea migraţiei personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit.

„Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii septembrie, Primăria Oradea realizând lucrările de utilitate în zonă.  Acest bloc va fi o facilitate suplimentară, care va fi pus la dispoziţia sistemului sanitar şi a Facultăţii de Medicină, pentru medicii rezidenţi. Mulțumim pe această cale Ministerului Dezvoltării Regionale pentru această investiţie în urma căreia vom putea să atragem  la Oradea medici competenţi, iar noi ne dorim ca pe o parte din ei, pe cei mai buni, să-i convingem că merită să rămână în Oradea”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Repartiția apartamentelor se va realiza de către Primăria Oradea în colaborare cu spitalele și cadrele medicale orădene.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul