Pregatiri pentru reamplasarea statuii lui Emanuil Gojdu in parcul 1 decembrie

Social

Luna trecută, Comisia pentru monumente a aprobat locația propusă de Primăria Oradea pentru reamplasarea statuii lui Emanuil Gojdu, noua locație în care urmează să fie amplasată statuia fiind Parcul 1 Decembrie, la intrarea dinspre Liceul Emanuil Gojdu.

După primirea aprobării, Municipalitatea, prin Fundația de Protejare a Monumentelor Bihor ca entitate care administrează monumentele de for public, a demarat procesul de desemnare a unui constructor care să se ocupe de amplasarea și montarea statuii.

Constructorul ales prin procedura de contractare în sistemul electronic de achiziții este SC Flodor Transcom SRL, aceeași firmă care s-a ocupat de reabilitarea statuii lui Traian Moșoiu.

Valoarea de achiziție, conform catalogului electronic de achiziții SICAP, este de 66.517 lei.

Până la această dată, constructorul a realizat fundația pe care vor fi amplasate soclul și statuia. Statuia este restaurată de restauratorul atestat Ștefan Valentin, urmând ca după montare să se realizeze ultimele finisaje, ca etapă finală în procesul de restaurare.

De menționat că soclul este realizat din piatră travertin – bloc compact.

Statuia marelui mecena urmează să fie dezvelită în data de 5 octombrie 2019, în cadrul evenimentelor dedicate centenarului Colegiului Național Emanuil Gojdu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul