Spectacol de opera in aer liber: Donizetti – Elixirul dragostei

Divertisment

Opera Maghiară de Stat va prezenta duminică, 1 septembrie 2019, în Piaţa Unirii, începând cu ora 20, spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

Spectacolul ,,pe roţi” face parte din turneul pe care Opera din Budapesta îl derulează în România şi care mai cuprinde reprezentaţii în alte 7 localităţi: Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Rimetea, Târgu Mureş, Salonta, Deva.

Detalii legate de acest eveniment au fost prezentate de către Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, precum și de Zatykó Gyula, președintele Asociației Sfântul Ladislau din Oradea.

Mihai Jurca a reamintit că Opera din Budapesta a mai avut un spectacol asemănător în Oradea, acum doi ani, în Sala Sporturilor, astfel încât administrația locală a primit cu brațele deschise solicitarea de a participa și în acest an la organizarea spectacolului de operă inedită.

Evenimentul se derulează în baza parteneriatului încheiat cu Visit Oradea și administrația locală şi aduce în faţa publicului o operă comică în două acte, în limba maghiară.

Conform detaliilor date de către domnul Zatyko, artiștii maghiari vor încânta publicul cu opera ,,Elixirul dragostei” a lui Gaetano Donizetti, spectacolul desfășurându-se într-un camion transformat în scenă.

„Elixirul dragostei” este o operă comică în două acte, care s-a bucurat de succes permanent pretutindeni în lume, încă din anul 1832. Opera conține tot ceea ce se trebuie pentru un spectacol total: iubire aparent fără speranță, poveste complicată, idilă rurală, un vraci șarlatan, moștenire neașteptată, umor și poezie, sau melodii magice.

Opera comică în două acte va fi interpretată de cântăreți renumiți ai Operei de Stat, sub bagheta dirijorului Cser Adam.

Seria de evenimente ale Operei pe Roți a fost inițiată în Ungaria acum aproape 75 de ani, după cel de-al Doilea Război Mondial, ca o misiune a artiștilor de la Căile Ferate Regale Maghiare și de la Operă. Scopul proiectului era de a ajuta la vindecarea rănilor sufletești produse de război și de a aduce muzica de operă și în localități aflate departe de Capitala ungară.

După o pauză de 60 de ani, Opera Maghiară de Stat din Budapesta a pornit din nou proiectul Opera pe Roți. În turneul din vara anului 2018, punerea în scenă a celei mai populare opere comice a lui Donizetti a ajuns și în România, în Ardeal.

Accesul publicului la concertul de duminică este gratuit, fiind asigurate aproximativ 400 de scaune pentru spectatori, care pot fi ocupate în ordinea sosirii. În caz de timp nefavorabil, spectacolul va fi amânat, au anunțat organizatorii orădeni. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul