Incep lucrarile la cladirea Ambulatoriului din cadrul fostului Spital Militar Oradea

Social

Luni, 26 august 2019, Municipiul Oradea a emis ordinul de începere a lucrărilor lainvestiția „Ambulatoriu Integrat de Recuperare Medicală și Administrativ P+1E+M al Spitalului Clinic De Urgență Avram Iancu Oradea, cu intrare din str. Brașovului”. În urma emiterii ordinului, executantul a început pregătirea organizării de șantier, termenul de execuție fiind de 12 luni.

Clădirea ambulatoriului va avea o suprafață construită de 330 mp, suprafață desfășurată de 990 mp și se va realiza în regim de înălțime P+1E+M.

Construcția cuprinde funcțiuni și servicii de sănătate astfel:

La parter: cabinete medicale de: diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări, respectiv la etaj: 4 saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, sală tratament, cabinet medical-personal, iar la mansardă: birouri administrative.

Executantul lucrării este SC DRUM ASFALT SRL Palota, în asociere cu SC TRAMECO SA Oradea, proiectantul lucrărilor este SC TEHNOPROIECT SRL Oradea, iar valoarea totală a lucrărilor este de 1.716.247 lei fără TVA.

Ambulatoriul și parcarea supraetajată de pe Brașovului, un proiect datând din 2008

„Aceste lucrări se realizează în baza HG 1562/2008, prin care din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Internelor și Reformei Administrative, la Spitalul Clinic de Urgență Avram Iancu Oradea a fost transferat un teren de 330 mp în domeniul public al municipiului Oradea și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Oradea, în scopul construirii unei parcări supraetajate. Primăria Oradea realizează clădirea ambulatoriului, iar după finalizarea construcției aceasta și terenul aferent vor fi transmise în domeniul public al statului și în administrarea M.A.I. – Spitalul Clinic de Urgență Avram Iancu. Totodată, vom realiza și o parcare supraetajată pe strada Brașovului. Această parcare va avea aproximativ 400 de locuri de parcare, dintre care și locuri pentru persoane cu handicap și va deservi perimetrul din jurul magazinului Crișul, o zonă centrală aglomerată. Parcarea urmează să aibă 5 nivele supraterane, ultimul fiind o terasă, și un seminivel demisol”, a menționat primarul Ilie Bolojan legat de această lucrare.

În ceea ce privește construcția parcării supraetajate, momentan se află în curs de evaluare licitația organizată pentru atribuirea contractului de execuție a parcării publice.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul