Copiii sunt invitati la curtea regelui Matia Corvin

Divertisment

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural găzduiește, începând cu această lună, o expoziție deosebită dedicată regelui Matia Corvin, sub denumirea „Matia Corvin – Viața la Curtea Regală”. Ea va putea fi vizitată până la finalul lunii mai a anului următor.

Pe lângă componența expozițională (28 de figurine tridimensionale din silicon care redau viața cotidiană a acestei curți regale renumite în perioada Evului Mediu), copiii se pot bucura de jocuri și jucării medievale, acestea fiind concepute din materialele vremii, aflate la polul opus față de tehnologia la care cei mici au acces în prezent. Oferta educațională și recreativă este foarte variată: puzzle (de diferite dimensiuni), moară, rebus, posibilitatea de a colora etc.

Invităm cadrele didactice și elevii (îndeosebi cei din clasele I-VIII) să viziteze această expoziție interactivă. Întreaga atmosferă creată în cadrul ei le va da posibilitatea copiilor să înțeleagă farmecul unei epoci spectaculoase, dar de mult apuse. Vor fi ajutați în acest sens și de muzeografii Muzeului Orașului Oradea, care le vor explica regulile jocurilor și vor realiza ghidaje specializate (în limba română și maghiară), de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

Prețul unui bilet este 10 lei/persoană.

Programările pot fi făcute la numărul de telefon 0359191096 sau la adresa de email: office@muzeulmoo.com.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul