Lansarea albumului Povestea Palatelor Orădene, volumul al-II-lea

Social

Oradea Heritage îi invită miercuri, 11 decembrie, ora 17:00,  pe toți cei interesați de istoria palatelor orădene, la cafeneau Ristretto – Piața Unirii, la lansarea celui de-al doilea volum „Povestea Palatelor Orădene”.

În cadrul evenimentului  vor fi răsfoite împreună cu echipa Oradea Heritage poveștile palatelor începute în volumul I. Totodată, doritorii vor putea achiziționa atât primul volum, cât și cel de-al doilea, separat sau la pachet.

„Povestea Palatelor Orădene” a pornit de la datoria pe care o avem față de trecutul orașului, încărcat de istorie, de a-i face cunoscută cultura deosebită. Împodobită cu bijuterii arhitecturale, la fiecare pas, această poveste nu putea fi cuprinsă într-un singur volum. Așadar, ea este continuată în capitolele din cel de-al doilea volum .

Oradea s-a reinventat prin restaurarea clădirilor-monument, astăzi având parcă imaginea unui oraș nou construit. Arhitecți și ingineri ai trecutului au făcut posibilă această renaștere prin construcțiile impresionante pe care au reușit să le ridice într-o perioadă căreia îi lipsea tehnologia din prezent. Grija și meticulozitatea acordată detaliilor au făcut ca orașul care s-a dezvoltat de-o parte și de alta a Crișului Repede să poată să își spună și singur povestea.

Multitudinea imaginilor care se regăsesc în acest nou volum și intervențiile scurte prin care sunt punctate detalii istorice importante au scopul de a-i ajuta pe toți cei interesați să se transpună în epoca vremii, simțind atmosfera Oradiei de altădată.

Oradea Heritage reprezintă o colecție de monumente și clădiri de patrimoniu, care readuce lumii și noilor generații frumusețea orașului, prin renașterea palatelor de altădată, asociată cu bucuria și încântarea celor care le privesc, an de an.

Oradea Heritage este numele sub care Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor se prezintă ca entitate ce are ca scop realizarea activităţilor de administrare, inventariere și conservare a elementelor patrimoniului cultural, arhitectural şi de interes public.

Intrarea  este liberă. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul