Parcul Soarelui din Oncea va avea aproape trei hectare de gazon si peste 250 de arbori

Social

Lucrările la Coridorul verde str. Aurel Covaci – Cartierul Soarelui au ajuns într-o fază avansată, acestea fiind realizate în proporție de 70%. Până în luna septembrie, parcul va fi amenajat în totalitate, cu zone de relaxare, facilități de agrement și sport, suprafețe verzi cu plantații de arbori și arbuști.

În cadrul lucrării se amenajează alei pietonale, zone de relaxare, facilități de agrement și sport, suprafețe verzi cu plantații de arbori și arbuști.

Parcul va avea 256 de arbori din specii precum: arțar, mesteacăn, fag, magnolie, cedru, chiparos, oțetar roșu, stejar. Totodată, pe o suprafață de 1090 mp se vor regăsi aranjamente florale. Suprafața cu gazon și irigată a parcului va fi de 27.000 mp.

Lucrările care se întind pe o suprafaţă de 3 hectare au început în  luna februarie. Terenul, care era degradat, a fost curăţat de gunoaie şi nivelat, acesta fiind delimitat de strada Macului la vest, de strada Bajor Andor la nord și de strada Fenyes Szabolcs la sud.

Lucrările sunt executate de firma S.C Saminstal S.R.L și sunt realizate în cadrul proiectului de revitalizare urbană la nivelul Municipiului Oradea.

Valoarea contractului de lucrări este de 4.792.671,52 lei (fără TVA).

Zona de N-E a parcului va fi zonă peisagistică, naturală, populată cu mai multe specii de copaci, oferind zone umbrite, dar și zone de pajiște însorită. În incinta parcului se  amplasează un teren de baschet, dar și o zonă dedicată șahului.

Zona perimetrală generoasă a parcului oferă posibilitatea amenajării unei piste de alergare cu o lățime de 1,2 m, cu o suprafață totală de 781 m.p. Perimetral, parcul va fi protejat de o perdea fonică înaltă, formată din două tipuri de aliniamente: fag și stejar roșu, iar locurile dedicate copiilor  vor fi amplasate în mai multe zone.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul