Numărul pacienţilor vindecaţi din judeţ a crescut cu 50% în ultimele trei zile, conform DSP

Social

Numărul pacienţilor externaţi, după ce au fost trataţi şi vindecaţi de infecţia cu COVID-19, a crescut cu 50% în ultimele trei zile, de la 101 la 151 de persoane, a anunţat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor.

Comunicatul DSP precizează că marţi au fost înregistrate încă 14 vindecări, numărul total al pacienţilor externaţi din Spitalul Municipal fiind, marţi dimineaţă, de 151 persoane, comparativ cu 137, câte erau în ziua precedentă şi 101, duminică.

Potrivit informării transmise marţi de Grupul de Comunicare Strategică, în Bihor sunt confirmate 472 de cazuri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind identificate numai două cazuri noi. Din acestea, 129 persoane sunt internate în Spitalul Clinic Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ Oradea şi 284 persoane internate în Secţia Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ‘Dr.Gavril Curteanu’ Oradea (Hotel Ceres – Băile 1 Mai).

DSP Bihor a comunicat că în cele patru centre de carantină funcţionale mai erau marţi 235 persoane, cu 17 mai puţine decât în ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore, în Oradea nu a mai fost înregistrat nici un deces din cauza infectării cu coronavirus, bilanţul total de la începutul pandemiei fiind de 14 victime.

DSP Bihor a dat publicităţii, marţi, şi bilanţul acţiunilor executate sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea de către structurile MAI însărcinate să asigure prevenirea răspândirii bolilor. Astfel, în ultimele 24 de ore poliţiştii bihoreni au verificat 351 persoane aflate în izolare, au însoţit 15 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare, şi au efectuat 25 de misiuni de transportare a unor persoane către spaţiile de carantină.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică în colonia de romi din Vadu Crişului, plasată în carantină joia trecută, au însoţit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au asigurat pază şi protecţie în cele patru centre de carantină active.

Echipajele ISU au executat 5 misiuni de transportare a persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele vecine.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 256.000 lei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul