S-a incheiat amenajarea trotuarului de pe str. Republicii

Social

Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii, situat între strada Snagovului (vizavi de Serviciul de Evidenta a Persoanelor) și B-dul Magheru, a fost finalizată până în dreptul intrării la fosta policlinică, montându-se în această săptămână și cei 4 stâlpi care asigură iluminatul stradal.
După ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare a fostei policlinici, trotuarul va fi continuat până la intersecția cu B-dul Magheru.
Totodată, pe marginea trotuarului au fost plantați 6 frasini, în jurul fiecăruia fiind amenajat un spațiu verde protejat cu un grătar metalic.
Viceprimarul Florin Birta a precizat: „Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii vine în completarea celorlalte proiecte derulate de municipalitate pentru extintderea spațiului pietonal, cu scopul creșterii atractivității zonei centrale și redării ei pietonilor, dar și a unui mediu mai curat, mai puțin poluat.”

Primăria Oradea a început amenajarea trotuarului la finalul anului trecut, când s-a realizat primului tronson, cel cuprins între strada Gheorghe Dima și Bulevardul Magheru.
Acum a fost finalizat și cel de-al doilea tronson al trotuarului, cel cuprins între strada Gheorghe Dima și str. Snagovului.
Trotuarul a fost pavat cu piatră porfir, în cadrul contractului fiind prevăzute mai multe lucrări: modernizare trotuar cu o lățime variabilă între 2 m și 4 m; lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, fiind prevăzute rigole din granit; instalație electrică de iluminat exterior; amenajare spațiu verde.

Pe zona adiacentă trotuarului în perimetrul dintre str. Snagovului – str. Republicii și str. Gh. Dima a fost turnat un covor asfaltic pe aleea carosabilă.
Lucrarea s-a realizat în baza contractului de lucrări proiectare și execuție nr. 219555/03.06.2019, încheiat între Municipiul Oradea și asocierea S.C. SC Gavella Com SRL- lider de asociere – executant, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – asociat 1 și SC Edildrum Construct S.R.L. – asociat 2 – proiectant.
Prețul contractului este de 1.370.569,81 lei fără TVA.
Suprafața totală amenajată este de 1004 mp, iar suprafața pavată cu piatră este de 996 mp.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul