Teste rapide pentru pacienţi şi viziere confecţionate în Oradea

Social

Coordonatorul tuturor spitalelor din judeţul Bihor, dr. Gheorghe Carp, a declarat că pacienţii care se prezintă la UPU Oradea vor fi testaţi cu teste rapide, a căror acurateţe este de 70-75%, pentru o cât mai mare prevenţie, şi că de vineri vor fi confecţionate 500 de viziere pe zi pentru protecţia medicilor.

“Pentru o cât mai mare prevenţie, am hotărât ca pacienţii care se prezintă la UPU să fie testaţi cu teste rapide, a căror acurateţe este de 70-75%. Protecţia şi prevenţia sunt pe primul plan acum, iar în Oradea, prin bunăvoinţa unor firme din Parcul Industrial, a Fundaţiei Comunitare şi a firmei Digitex, am putut să fabricăm viziere, care de mâine vor fi realizate într-un ritm de 500 bucăţi pe zi, astfel încât toţi medicii şi asistenţii care vor consulta să fie bine protejaţi. Cu materialele dezinfectante stăm bine, iar în ceea ce priveşte materialele de protecţie urmează să mai fie achiziţionate în următoarele două săptămâni”, a declarat Gheorghe Carp.

Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre prioritatea principală în aceste zile, respectiv despre achiziţia de echipamente. “Prioritatea noastră este să achiziţionăm mai multe echipamente. Am reuşit să facem achiziţii pentru funcţionarea normală a activităţii medicale în următoarele două săptămâni. E foarte important să achiziţionăm cantităţi mai mari. Nu banii sunt problema, ci imposibilitatea de a achiziţiona materiale şi termenele de livrare, dar facem tot ce ţine de noi pentru a avea aceste stocuri”, a declarat primarul municipiului Oradea.

Administraţia locală a stabilit ca spitalul în care vor fi trataţi bolnavii de coronavirus să fie Spitalul Municipal, care oferă circa 400 de paturi pentru eventualii bolnavi. În acest scop, secţiile de aici cu pacienţi neinfectaţi au fost redistribuite la Spitalul Judeţean, în Staţionarul III la Maternitate – copii, Chirurgia pediatrică la Spitalul Judeţean, iar partea ce ţine de Secţia de Interne la Spitalul CFR.

O altă măsură luată pentru a evita orice contaminare este aceea ca întregul personal administrativ al Spitalului Municipal să îşi desfăşoare activitatea în sălile de la Orăşelul Copiilor, care în prezent este închis. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul