Niciun cadru medical din judeţul Bihor nu este infectat cu coronavirus

Social

Niciunul din cele 65 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase care au fost testate nu este contaminat, dar au fost depistate trei cazuri de infectare, a declarat coordonatorul tuturor spitalelor din judeţul Bihor, doctorul Gheorghe Carp.

“Vă pot informa că au fost 166 de testări, din care trei au fost pozitive. Sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Şi 65 de cadre medicale din prima linie au fost testate. Din fericire, niciunul dintre medicii sau cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase nu este contaminat”, a afirmat dr. Carp.

Medicul a precizat că, în momentul de faţă, Oradea este într-o situaţie mult mai bună decât restul ţării pentru că beneficiază de achiziţia recentă a unui aparat PCR Real Time, care permite realizarea unor teste de laborator mult mai rapid decât până acum. “De când s-a instalat acest aparat s-au făcut în trei zile mai multe teste decât s-au făcut în trei săptămâni prin colaborarea cu Clujul”, a spus dr. Gheorghe Carp.

De asemenea, acesta a anunţat achiziţia celui de-al doilea PCR Real Time. “Dorim să lărgim posibilitatea de testare. Spre bucuria noastră, ieri am primit o filă de buget de la Ministerul Sănătăţii care ne permite să mai achiziţionăm încă un PCR. Sperăm ca pe sfârşitul lunii aprilie să fie funcţional, astfel încât numărul de testări să crească în aşa măsură încât să ne permită să luăm măsurile adecvate în timp scurt”.

Totodată, dr. Carp a spus că de săptămâna viitoare va creşte numărul testelor făcute pe aparatul pus în funcţiune. “Săptămâna aceasta testările vor fi de circa 100 pe zi. Săptămâna viitoare vor fi 150 pe zi şi sperăm ca în 2 săptămâni să ajungem la capacitatea maximă a PCR-ului de 200”, a anunţat Carp. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul