Lucrarile la parcarea de pe strada Brasovului in stadiu avansat

Social

Lucrările la parcarea de pe strada Brașovului continuă, în aceste zile urmând să fie finalizată structura din beton a terasei, după care se vor realiza structurile din metal ale acoperișului. În prezent, stadiul fizic de realizare a structurii de rezistență a ajuns la 90%. Lucrările sunt în grafic și sunt şanse să fie finalizate la sfârşitul lunii octombrie, termenul de execuție fiind noiembrie 2020.

„În aceste zile se lucrează la structura din beton a terasei, mai exact se toarnă beton pe casa scării și sunt construiți parapeții. Etapa aceasta estimăm că se va încheia săptămâna viitoare, în jurul datei de 10-11 august”, precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

În paralel, sunt derulate lucrări pe partea de instalații interioare, pentru hidranți, instalații electrice de curenți tari, slabi și semnalizare, finisaje pe casa scărilor și în spațiile tehnice, precum și finisaje la pardoseli (montat gresie etc.).

Situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, parcarea de pe strada Brașovului este prevăzută cu 395 de locuri, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția va avea cinci niveluri supraterane: un demisol, parter, trei etaje de parcare şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă supraterană peste strada Braşovului, care a fost deja montată, fiind conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei sunt suportate de către firma care administrează centrul comercial.

„Intrarea și ieșirea din parcare se va face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare. Accesul pietonal la parcare va fi dinspre strada Brașovului, prin intermediul a două intrări, ambele dotate cu câte un ascensor având o capacitate de 8 persoane. Funcțional, parcarea este împărțită în 11 sectoare corespunzătoare fiecărui seminivel, unul fiind la demisol, celelalte, la parter, etaje și terasă. La nivelul parter se află punctul de control și barierele pentru intrare-ieșire”, mai menționează Liviu Andrica.

Valoarea parcării este de 15,5 milioane lei, fără TVA, finanțarea lucrărilor fiind asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.

„Estimăm că în această toamnă vom putea da în folosință parcarea de pe strada Brașovului. Având în vedere că în zona Republicii am amenajat mai multe spații pietonale și am desființat o serie de locuri de parcare, noua parcare va fi foarte utilă pentru cei care ajung în zona centrală. În paralel cu această lucrare, Primăria reabilitează strada Brașovului până la intersecția cu strada Rovine, care va fi și aceasta reabilitată, iar după deschiderea parcării mersul de circulație pe strada Rovine va fi schimbat dinspre strada Brașovului înspre strada Dunării”, a declarat viceprimarul Florin Birta. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul