Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 6.08.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 252 persoane internate;

• 696 persoane vindecate;

• conform cifrelor oficiale s-au vindecat 62,93 % din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 5 august, ora 08.00 – 6 august, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 456 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 12.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 162 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 51 de cadre, din care 21 în patrule mixte pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 20 de cadre ISU „Crișana”.

Reamintim că începând de ieri, 05 august, a intrat în vigoare hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Bihor conform căreia toate persoanele au obligația de a purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în următoarele spații:

a) spații publice deschise de tip piețe, târguri și expoziții, pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora;

b) zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun de tip stații de autobuz, stații și peroane tramvai, stații și peroane CFR, autogări și altele asemenea;

c) zonele de așteptare pentru accesul în obiectivele turistice;

d) zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje pe întreaga durată a programului lui de funcționare a acestora.

Sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul