Se monteaza primele grinzi la Pasajul Magheru

Social

Primele 16 grinzi din totalul de 51 care vor acoperi Pasajul Magheru vor fi montate în cursul zilei de astăzi. Totodată, până la finalul zilei vor mai rămâne de forat 16 piloți din totalul de 374.

Grinzile au fost aduse în teren acum două săptâmâni și sunt depozitate până la montare lângă localul Spoon. Ele vor fi montate pe trei tronsoane.

Pasajul Magheru este una dintre cele mai complexe lucrări care se desfășoară în acest moment în Oradea, în cadrul proiectului „Soluția inovativă pentru a crea undă verde pentru tramvai pe Podul Dacia – B-dul Magheru”, care include și reorganizarea Podului Dacia la trei benzi de circulație și reabilitarea acestuia.

Scopul acestui proiect este fluidizarea circulației în zonă, prin crearea celei de-a treia benzi, care va facilita accesul spre Aleea Ștrandului, precum și dinspre Parcul Traian spre pod. O dată cu realizarea pasajului subteran, se va rezolva conflictul de trafic de pe bulevardul Magheru și se va crea undă verde pentru tramvai.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 17 septembrie 2019, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind septembrie 2020. Valoarea contractului iniţial este de 14.511.433, 94 lei (fără TVA).

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme formată din: SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) și SC Abed Nego Com SRL (terț susținător).

În ceea ce privește stadiul lucrărilor la Pasajul Magheru, s-a ajuns la un procent de realizare de 70%, același stadiu avându-l și lucrările de la Podul Dacia.

La Pasajul Magheru s-a finalizat elevația zidurilor de sprijin la rampa din Parcul Traian și mai sunt de forat un număr de 16 piloți. La Podul Dacia s-a finalizat deja decaparea asfaltului din zona șinelor de tramvai și montarea bordurilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul