Azi este prilej de sărbătoare. Este ziua în care ne sărbătorim orașul. La mulți ani, Oradea! Să te dezvolți armonios și frumos. La mulți ani, dragi orădeni! Florin Birta

Politic

”Aniversăm azi 103 ani de la adoptarea Declarației de la Oradea, la 12 octombrie 1918, emisă de Comitetul Executiv al Partidului Național Român din Transilvania.

Declarația adoptată în casa avocatului Aurel Lazăr a reprezentat un moment-cheie în derularea evenimentelor ce au condus spre Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918.

A fost un efort național uriaș, fără precedent pentru neamul românesc, Marea Unire fiind mai apoi consfințită prin textul tratatului de pace semnat în 1919, prin negocierile de pace de la Paris.

Imi doresc ca orădenii să se mândrească cu orașul lor, iar cei care ne vizitează orașul să plece bucuroși că au avut ocazia să ne fie oaspeți.

De asemenea, dorim ca Oradea să se transforme într-una din destinațiile favorite pentru românii plecați azi din țară, pentru a-i determina să se repatrieze.

S-au făcut deja pași importanți pentru atingerea acestor deziderate și suntem datori să facem alți pași, și mai hotărâți, pentru ca aceste obiective îndrăznețe să devină realitatea noastră cotidiană.

Azi este prilej de sărbătoare.

Este ziua în care ne sărbătorim orașul. Însă nu putem face abstracție de vremurile dificile pe care le traversăm.

Din păcate, efectele pandemiei ne obligă iarăși la o sărbătoare sobră, adaptată situației epidemiologice cu care ne confruntăm.

Mult prea mulți concitadini de-ai noștri au avut și au, în continuare, de suferit din cauza acestui virus extrem de periculos.

Ne dorim cu toții revenirea la normalitate, astfel încât viitoarele sărbători să le putem organiza fără restricții.

Trebuie să fim conștienți că nu va fi posibil, decât dacă vom înțelege că pandemia este cât se poate de reală și poate fi depășită doar printr-un comportament responsabil și consecvent, la nivel de societate. Este interesul nostru, al tuturor, ca viața să își recapete cursul ei normal, pentru a ne putea întâlni și congratula destinși, de Ziua Orașului și nu numai.

LA MULȚI ANI, ORADEA!LA MULȚI ANI, ORĂDENI!”

Florin Birta Primar al municipiului Oradea

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .