Liberalii Ilie Bolojan si Florin Birta au castigate alegerile

Politic

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a câştigat un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, al doilea, şi a transmis mulţumiri pentru încredere celor care l-au votat.

Potrivit postării sale, după centralizarea a 99% din rezultatele obţinute la secţiile de vot din judeţul Bihor, procentele arată, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, pe prima poziţie Ilie Bolojan (PNL) cu 57%, urmat de Cseke Attila (UDMR) – 19%, Aurel Mohan (PSD) – 15,5% şi Ciprian Blejan (AUR) – 4%.

Pentru posturile de consilieri judeţeni, PNL se află tot pe primul loc – 51%, urmat apoi de UDMR – 20%, PSD – 18% şi AUR – 5%.

„Mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul de încredere şi în aceste alegeri! Respect pentru bihoreni! Mulţumesc tuturor candidaţilor liberali, colegilor şi voluntarilor care au susţinut campania electorală. Votul bihorenilor s-a bazat, în mare măsură, pe proiectele care au fost realizate în aceşti ani în judeţul nostru. Mulţumesc echipei din Consiliul Judeţean, colegilor, partenerilor noştri şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor proiecte. Continuăm împreună să ţinem Oradea şi Bihorul pe drumul cel bun”, a mai transmis Ilie Bolojan. 

Din numărătoarea paralelă a partidelor, dar şi din primele rezultate parţiale postate de Biroul Electoral Central, pe câteva secţii de votare din Oradea, reiese că actualul primar Florin Birta (PNL) va ieşi câştigător pentru un al doilea mandat, succesor al fostului primar, de trei mandate, Ilie Bolojan.

Consiliul Local Oradea va fi alcătuit din 27 de consilieri, raportat la populaţia municipiului. În mandatul curent, CL Oradea este alcătuit din 20 de consilieri PNL, 4 UDMR şi 3 PSD.

În Bihor au fost aşteptaţi să voteze 498.899 cetăţeni cu drept de vot, din care 186.513 în Oradea.

Potrivit datelor oficiale ale Biroului Electoral Central, judeţul s-a plasat pe locul 10 în ţară la prezenţa la vot: cu 55,84% la alegerile locale şi cu 56,63% la alegerile europarlamentare. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .