Cele mai importante titluri ale anului, premiere şi invitaţi speciali la cea de-a doua ediţie TIFF Oradea

Divertisment

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi încheie periplul cinematografic prin ţară, cu trei zile marcate de proiecţii în premieră, cine-concerte şi evenimente în aer liber la Oradea.

Între 6 şi 8 septembrie, cinefilii vor urmări cele mai aşteptate titluri ale toamnei şi îi vor întâlni pe regizorii şi protagoniştii filmelor chiar în oraşul lor, devenit, timp de trei zile, gazda celui mai mare eveniment din România dedicat cinematografiei.

Programul complet va fi disponibil în următoarele zile pe oradea.tiff.ro.

Peste 5000 de spectatori au savurat la prima ediţie proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii şi Cetate, filmele programate în sala Universităţii Partium, scurtmetrajele care au rulat la Lokal şi cine-concertele organizate la Sinagoga Sion. Generos şi surprinzător, programul din acest an se anunţă a fi cel puţin la fel de provocator pentru iubitorii de film, incluzând peste 30 de proiecţii.

Imediat după premiera absolută din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, primul weekend al lunii septembrie va aduce la Oradea, în premieră în România, „The County”. În cel mai nou film al multi-premiatului regizor Grimur Hakonarson („Despre oameni şi oi”), protagonista – proprietara unei ferme din Islanda, porneşte o revoltă împotriva corupţiei şi a nedreptăţii din comunitate. Controversatul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”), filmul care i-a adus regizoarei May el-Toukhy Premiul pentru Cea mai bună regie la TIFF.18, va rula în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, cel mai nou spaţiu în care cinefilii vor urmări zi de zi premiere şi avanpremiere cu filme româneşti şi maghiare.

Selecţia din acest an va fi o încântare pentru fanii cinematografiei autohtone. Creatorii şi protagoniştii celor mai aşteptate titluri ale anului vor sosi la Oradea înainte de lansarea oficială a filmelor în cinema. Cel mai bun lungmetraj din Zilele Filmului Românesc de la TIFF Cluj, „Arest” (r. Andrei Cohn) se va vedea la Filarmonica de Stat Oradea alături de „Monştri”. (r. Marius Olteanu), câştigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut şi singurul titlu autohton selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin.

În avanpremieră, orădenii vor mai urmări filmul cel mai aşteptat al anului înaintea lansării în cinematografe, „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, prezentat pentru prima dată la Cannes, dar şi MO, debutul regizorului Radu Dragomir, cu Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu.

La Cetate, în aer liber, publicul se va îndrăgosti de „Parking”, cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, în care un poet român emigrează ilegal în Spania, ţara unde va descoperi marea iubire, dar şi durerea depărtării de casă. Dragostea va pluti în aer şi în Piaţa Unirii, în seara în care cinefilii vor avea ocazia să savureze comedia romantică franceză „Un om fidel” („Un homme fidele”), cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorală a starului francez Louis Garrel, protagonistul filmului alături de soţia sa, faimoasa Laetitita Casta. În film, cei doi formează un cuplu a cărui relaţie se complică atunci când ea îl părăseşte pentru prietenul lui cel mai bun pentru a se întoarce spăşită după moartea acestuia.

Biletele pentru TIFF Oradea 2019 vor fi disponibile în curând pe tiff.eventbook.ro sau pe TIFF Official APP, dezvoltată de Halcyon Mobile. Codul de bare unic generat pentru fiecare utilizator va asigura accesul rapid în spaţiile de proiecţie. Aplicaţia poate fi descărcată în forma ei nouă din App Store şi Google Play Store.

Ne puteţi urmări pe:
oradea.tiff.ro / FB: TransilvaniaIFF / Twitter: TIFFRomania / Instagram

TIFF Oradea este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Oradea.

Prezentat de: Banca Transilvania

Parteneri instituţionali: Universitatea Partium, Filarmonica de Stat Oradea, Muzeul Oraşului Oradea, Manifest pentru Oradea

Partener mobilitate: ATP Motors Oradea

Partener ospitalitate: Double Tree by Hilton

Concept by: Blackboards

Parteneri media naţionali: Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Historia, Radio România Cultural, Agerpres, Observator Cultural, Zile şi Nopţi

Parteneri media locali: Magic FM, Bihoreanul, Bihon, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Crisana, Info Oradea

Partener monitorizare: MediaTRUST

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul