Cu o suprafata de peste 7 hectare Gradina urbana Nufarul va fi cel mai mare parc din Oradea

Social

Viceprimarul Mircea Mălan a anunțat azi, 16 iulie, că în următoarea ședință a Consiliului Local se va supune aprobării proiectul de hotărâre privind amenajarea Grădinii urbane Nufărul, o zonă verde care se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează orașul.

Studiul de fezabilitate privind amenajarea unei grădini botanice urbane a fost finalizat, aceasta urmând să fie realizată pe o suprafață de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus. În prezent, pe acest amplasament se găseşte un teren degradat, ce urmează să fie preluat de Primăria Oradea.

„Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiașului existent care face legătura cu Peța. Pe cele 7,6 hectare se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea – Facultatea de Biologie, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Totodată, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un Orășel al Copiilor.

Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, se va crea o zonă verde de 15 ha, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri etc.

Urmează ca în prima ședință a Consiliului Local, să fie aprobați indicatorii tehnico-economici specifici proiectului, după care se va trece la organizarea licitației pentru serviciile de proiectare. „Până la sfârșitul anului vom depune documentele pentru finanțarea acestuia din fonduri europene, în exercițiul financiar care începe anul viitor”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul