Izolare voluntara la Adapostul de Noapte

Social

În contextul situației generate de pandemia de Coronavirus – COVID19, un punct extrem de vulnerabil este Adăpostul de Noapte, unde sunt cazate persoanele fără adăpost, care reprezintă vectorii principali de transmitere a tuturor infecțiilor, riscul de contaminare fiind major.

Pentru asigurarea și menținerea stării de siguranță socială, respectarea ordonanțelor militare în vigoare, precum și a recomandărilor privind prevenirea și managementul situației generate de pandemia de Covid – 19 în serviciile sociale, am luat măsura izolării oamenilor fără adăpost în incinta Adăpostului de Noapte.

Direcția de Asistență Socială Oradea prin coordonatorul adăpostului, Cosmin Galea, asistent social cu o experiență în servicii sociale de mai bine de 10 ani, ia toate măsurile necesare privind asigurarea necesităților zilnice, intervenții suport și consiliere socială beneficiarilor adăpostului.

Săptămânal, medicii din Cabinetele Medicale Școlare din cadrul DAS Oradea se deplasează la adăpost, îi consultă în vederea depistării eventualelor probleme de sănătate și în cazul depistării acestora le sunt prescrise schemele de tratament și medicamentele necesare.

Medicii acordă fiecărei persoane cazate în adăpost consultații medicale și le răspund tuturor întrebărilor care îi îngrijorează, explicându-le necesitatea, mai ales în această perioadă, a respectării unei igiene corporale corecte și riscurile la care se expun nerespectând-o.

Se restricționează ieșirea din adăpost a beneficiarilor care nu au loc de muncă, cu excepția anumitor situații speciale și numai cu acordul coordonatorului adăpostului, iar cei care au loc de muncă vor fi cazați separat față de cei izolați.

Mulțumim colegilor care lucrează cu oamenii străzii, această muncă fiind una nu tocmai ușoară, mai ales în această perioadă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul