Lucrările de restaurare a Casei Darvas – La Roche sunt finalizate în proporție de 70%

Social

Lucrările de restaurare a Casei Darvas – La Roche sunt finalizate în acest moment în proporție de 70%.

Acestea au început în ianuarie 2018 și au în vedere valorificarea acestui patrimoniu cultural al orașului Oradea și deschiderea în acest loc a unui Muzeu Art Nouveau.

Lucrările la proiectul „Restaurarea Casei Darvas la Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession” sunt finanţate din fonduri europene, în cadrul POR 2014 – 2020.

Valoarea contractului de execuție este de 4.793.443.71 lei (fără TVA),  respectiv 5.704.198.01 lei cu TVA, iar executantul lucrărilor de restaurare este S.C. Constructorul Sălard S.R.L

Obiectivul general al proiectului vizează restaurarea Casei Darvas – La Roche, monument istoric de importanţă locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil secession și a identității culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a Municipiului Oradea.

Lucrările urmează să fie finalizate până în luna aprilie a acestui an, iar proiectul „Restaurarea Casei Darvas la Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession” se va încheia la 30 august 2020. În acest interval de timp se vor desfășura mai multe activități privind dotarea cu mobilier, privind digitizarea spațiului imobilului, activități de publicitate, de audit etc.

Totodată, Complexul Cultural Muzeul Orașului Oradea se va ocupa de pregătirea spațiului în vederea redării acestuia circuitului turistic.

În ceea ce privește lucrările exterioare, acestea au constat în: reabilitarea acoperișului prin înlocuirea învelitorii din țiglă, înlocuirea elementelor șarpantei deteriorate din cauza infiltrațiilor de apă, refacerea tencuielilor și zugrăvirea calcanelor, refacerea tencuielor fațadelor din curtea interioară cu materiale poroase pentru asigurarea ventilației naturale a zidăriei, lucrări de reabilitare a fântânii din curte, executarea pardoselii terasei exterioare, montare lift și realizarea probei de funcționare a acestuia.

Lucrările interioare au vizat atât partea de subsol a clădirii, cât și parterul și etajul imobilului.

Astfel, la subsol au fost realizate parțial tencuieli la pereți și tavane, s-au continuat lucrările de execuție ale instalațiilor electrice, de încălzire, ventilație și cele sanitare, s-au finalizat pardoselile din gresie și s-au executat lucrările de îmbrăcare a treptelor scării interioare cu gresie,  s-au finalizat lucrările de execuție a pardoselilor.

La parter au fost continuate lucrările de finisaje interioare, se continuă execuția lucrărilor la instalațiile electrice, termice, de ventilație și la cele sanitare, au fost înlocuite roletele vechi cu altele noi, s-au finalizat lucrările de execuție a pardoselilor.

La etaj s-au finalizat lucrările de execuție a pardoselilor, inclusiv a terasei, s-au finalizat lucrările de închidere a casei liftului.

Prin urmare, la interior, lucrările de rețele termice și instalații de încălzire sunt finalizate, iar lucrările de instalații sanitare sunt realizate în proporție de 80%.

La subsol gleturierea este realizată integral , iar vopsitoriile în proporție de 60%.

La parter si etaj, lucrările de gletuire sunt finalizate, iar vopsitoriile sunt realizate în proporție de 80%.

Montarea corpurilor de iluminat este finalizată integral.

În prezent se lucrează la interior: finisaje (vopsitorii), instalații sanitare (montaj obiecte sanitare), instalații electrice (continuarea montării de aparataje), la montarea de corpuri de iluminat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul