Muzeul orasului Oradea va gazdui spectacolele teatrelor si concertele filarmonicii

Social

Azi, 8 iulie a fost semnat protocolul de colaborare dintre Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Teatrul „Regina Maria”, Teatrul „Szigligeti Szinhaz” și Filarmonica de Stat Oradea.

Având în vederea că nici teatrele și nici Filarmonica de Stat nu își pot desfășura activitatea artistică în interior, soluția ca Muzeul Orașului Oradea să devină gazda  acestor evenimente a fost una mai mult decât binevenită, iubitorii de teatru și muzică fiind așteptați de acum în curtea Cetății Oradea.

Scopul acestui protocol îl reprezintă așadar colaborarea, cu titlu gratuit, privind găzduirea spectacolelor și evenimentelor organizate de către cele trei instituții culturale în Cetatea Oradea, astfel: Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia, pe scena Teatrului de Vară; Teatrul Regina Maria, în spațiul din curtea Palatului Princiar – amplasare scena mobilă; Teatrul Szigligeti Szinhaz, pe scena Teatrului de Vară; Filarmonica Oradea, scena teatrului de vară și spațiul din curtea Palatului Princiar – amplasare scenă mobilă.

Prezentul acord a fost semnat de Angela Lupșea – director Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Elvira Rîmbu – Manager Teatrul „Regina Maria”, Czvikker Katalin – manager Teatrul „Szigligeti Szinhaz” și Meleg Vilmos – manager Filarmonica de Stat Oradea. 

Acordul a fost încheiat pe o perioadă de 6 luni.

Muzeul Orașului va pune la dispoziția instituțiilor culturale toate informațiile tehnice necesare în vederea organizării evenimentelor sau spectacolelor. Totodată, conform programului transmis de instituțiile culturale, muzeul va asigura spațiul, care se predă curat și funcțional și va asigura, după caz, logistica necesară, la solicitarea în scris a instituțiilor culturale, în limita bunurilor existente în dotare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul