Parcul de pe strada Morii,aproape de finalizare

Social

Cu scopul de a crește suprafața de spații verzi din Oradea, administrația locală a amenajat un nou parc de cartier în zona străzii Morii. Pentru a realiza un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă, a fost modernizat un spațiu verde degradat, în spatele centrului comercial Selgros.

Anul trecut, terenul era încă neîntreținut și plin de gunoaie. Lucrările au început în luna noiembrie, iar în prezent sunt aproape finalizate, pe o suprafață de 1853 mp fiind realizate un loc de joacă pentru copii, alei, un teren de baschet și zone verzi.

Amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte, care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Lucrările executate și finalizate sunt: terasamente, amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amenajare spații verzi, realizarea unui sistem de iluminat public, realizarea unui sistem de irigații automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului cu gard metalic.

Lucrările au fost efectuate de către asocierea Sc Trebor Drum Construct Srl și Edildrum Construct Srl, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 13.11.2019. Prețul contractului este de 589.778,74 lei fără TVA.

În cursul lunii mai urmează să fie realizate montarea băncilor clasice cu spătar, montarea meselor din beton precum și montarea rastelelor pentru biciclete, urmând ca după finalizarea acestor proceduri parcul să fie dat în folosinţa cetățenilor.

Accesul principal în parc se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea străzii Morii.

Tot în cursul anului trecut, în apropierea noului spațiu verde, Primăria Oradea a amenajat pe o suprafață de 1083 mp și 23 de locuri de parcare, cu dimensiunea de 5 x 2,5 m.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul