Proiect strategic pentru imbunatirea serviciilor medicale in situatii de urgenta in etapa de achizitie publica

Social

Proiectul strategic „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltării serviciilor de sănătate în caz de intervenţii medicale în situaţii de urgenţă” – IPHEALTH – FA Phase, Cod emS: ROHU 449, a intrat de ieri, 25 august 2020, în etapa lansării achiziţiei publice – obținerea avizului Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională (conform HG nr. 941/2013) pentru echipamente medicale, sistem de telemedicină și sistem de arhivare imagistică medicală (PACS) pentru Spitalul Județean, Spitalul Municipal Oradea si spitalele din judetul Bihor.

Primăria municipiului Oradea, partener în cadrul proiectului cu un buget de 4,7 milioane euro, prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Serviciul Achiziții Publice a încheiat acordul de asociere cu partenerii de proiect, respectiv: unitatea administrativ teritorială (U.A.T) Județul Bihor – Consiliul Judeţean Bihor, U.A.T. Municipiul Marghita, U.A.T. Municipiul Salonta, U.A.T. Orașul Aleșd și UAT Municipiul Beiuș, prin care U.A.T. Municipiul Oradea a fost desemnată să deruleze achiziția publică în numele acestora în vederea achiziționării de echipamente medicale de tehnologie avansată, precum ecografe Doppler, aparate radiologice, CT, SPECT CT, Angio CT, videolaringoscoape,defibrilatoare, paturi ATI, și sistem de telemedicină și sistem PACS.

Astfel, în urma finalizării specificațiilor tehnice aferente, din partea cadrelor medicale implicate ale Spitalului Județean Oradea și UPU Oradea, precum și a documentației de atribuire de către municipalitatea orădeană, în data de 21.08.2020Primăria municipiului Oradea a invitat, la sediul instituției, toți partenerii și reprezentanții Spitalelor beneficiare în vederea semnării documentelor necesare lansării în SICAP a acestei achiziţii importante pentru sistemul de sănătate din Oradea și judeţul Bihor.

Prin acest proiect, cu un buget total de 9,7 milioane euro, spitalele din Oradea și județul Bihor aflate în administrarea partenerilor de proiect vor fi interconectate în timp real prin sistemul de telemedicină, dorindu-se o creștere a resurselor disponibile prin mijloace tehnologice moderne, indiferent de locația în care un cetățean solicită asistență medicală pe plan local.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul