Vernisajul expoziției de fotografie “Labyrinth of Colors”, de Florențiu Ilie

Divertisment

Miercuri, 12 februarie 2020, ora 18:00, în galeria expozițională de la et. 1 al Bibliotecii Județene “Gheorghe Șincai” Bihor, str. Armatei Române, nr. 1/A, Oradea.
Fotografiile vor fi expuse timp de 7 săptămâni, în intervalul 12 februarie – 31 martie 2020, și pot fi achiziționate de către cei interesați.
De la ghețarul Perito Moreno din Argentina la fiordurile din Norvegia, din pădurile de lenga din Patagonia la peisajul lunar din Islanda, acestă expoziție va include o serie de fotografii realizate în emisfera nordică, dar și în cea sudică, fotografiile fiind realizate în Islanda, Norvegia, Italia și Argentina. Florențiu Ilie:
“Dacă Islanda și Norvegia mi s-au părut țări cu totul diferite față de Romania, America de Sud și anume Patagonia chiar este o altă lume, “Lumea Nouă” cum au numit-o exploratorii. O călătorie la “Capătul Pământului” în care mi-am imaginat că sunt un membru al echipajului lui Magellan pregătit tot timpul să descopere ceva nou și cu totul diferit față de ce este acasă. Pădurile din Patagonia m-au lăsat cu impresia că trăiesc într- o lume pe care o găseam doar în cărțile lui Tolkien unde copacii îți vorbesc.

Revenind la Europa, nici țările de pe bătrânul continent nu se lasă mai prejos când vine vorba de diversitate. În Islanda la fiecare 200 km peisajul se schimbă, de la ghețari la cascade la un deșert vulcanic. Islanda nu este o țară foarte primitoare când vine vorba de vreme. Trebuie să te pregătești sufletește pentru condițiile meteo de acolo. Ploaia, zăpada, vântul și frigul sunt la ordinea zilei. Trucul este să stai la pândă, iar în momentul în care se calmează vremea rea și apare soarele trebuie să fi pregătit, spectacolul fiind pe măsură.
Aș putea să scriu mult și bine despre impresiile și peripețiile din aceste ture, dar cred că cel mai bine povestim miercuri, în data de 12 februarie, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea, unde vor fi expuse 30 de fotografii cu peisajele din țările menționate mai sus”.
Eveniment organizat de IrisPhotoClub din cadrul Casei de Cultură a Studenților Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai” Bihor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul