Comunicat de presă 9.09.2020

Social

Astăzi, 9.09.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel judetean există: 

* 321 persoane internate; * 1960 persoane vindecate.   Sub coordonarea prefectului Dumitru ?iplea în intervalul 08 septembrie, ora 08.00 – 09 septembrie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din judetul Bihor au actionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar si pentru descurajarea faptelor de natură contraventională. Obiectivul actiunilor a fost de a preveni răspândirea COVID-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat si măsuri de sanctionare a încălcării legislatiei în vigoare.   

Echipele mixte de politisti si jandarmi au verificat 786 de persoane carantinate si 398 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protec?ie individuală si a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, din care 2 cu avertisment scris si 2 cu amenzi în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea ?i combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicati 242 de politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Bihor.   În misiunile desfăsurate de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bihor au fost implicate 58 de cadre, din care 29 în patrule mixte pentru verificarea respectării măsurilor de protectie individuală si a prevederilor legale în vigoare fiind aplicate: 2 sanctiuni contraventionale cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.   Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă „Crisana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operational si fluxul informational la nivelul Centrului Judetean de Comandă ?i Coordonare a Interventiei (CJCCI), precum si transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate la Spitalul de Boli Infectioase Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 24 cadre ISU „Crisana”.   În contextul cresterii numărului de cazuri în judetul Bihor, prefectul Dumitru ?iplea face un apel către cetăteni să respecte recomandările speciali?tilor, respectiv purtarea măstii, normele de igienă si de distantare socială: „Pentru a nu fi nevoiti să ne întoarcem la restrictii si pentru a reveni la viata noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare si recomandările specialistilor. Multumesc tuturor bihorenilor care le respectă, întelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul