Continua lucrarile de extindere a Spitalului Judetean si se fac pregatiri pentru parcarea supraetajata

Social

În cadrul conferinței de presă din 28 octombrie, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul lucrărilor la corpul nou al Spitalului Județean, precum și lucrările la viitoarea parcare din apropierea spitalului.

Lucrările de extindere a corpului B, în fază avansată

În prezent se lucrează la extinderea corpului B, care va cuprinde un spațiu suplimentar de primire urgențe. De asemenea, la etajul I va fi un laborator robotizat, a cărui dotare se realizează din fonduri europene în baza unui proiect câștigat cu partenerii din Ungaria, sterilizarea centralizată – lucrare realizată din fonduri locale și farmacia. La etajul II vor fi facilitățile de tip administrativ pentru medici, studenți și rezidenți: vestiare, amfiteatru de 175 de locuri, birou de unități primire urgențe etc.

„Lucrările au fost începute în martie 2019, după estimările cu constructorul cel mai târziu în aprilie anul viitor lucrarea va fi dată în folosință. Jumătate din această lucrare este finanțată de către Ministerul Sănătății printr-un credit contractat de către Guvern de  la Banca Mondială și cealaltă jumătate de către Primăria Oradea, la care se vor adăuga dotările care sunt finanțate atât din fonduri europene cât și/sau din bugetul spitalului”, a declarat Ilie Bolojan.

În momentul de față structura de rezistență este finalizată, s-a ajuns la turnarea planșeului superior și până la finalul lunii noiembrie vor fi montate geamurile, termoizolațiile, iar pe perioada iernii se va lucra doar în interior. De asemenea, au fost realizate și lucrările de rețele și canalizare necesare, precum și racordări suplimentare.

„Astăzi condițiile la UPU nu sunt bune, sunt condiții de șantier, îmi cer scuze tuturor celor care ajung acolo, dar în condițiile în care toate vor decurge conform programărilor, până în luna ianuarie Unitatea de Primire Urgențe va funcționa în aceste condiții. Atunci UPU se va muta la etajul I, în locul unde urmează să fie făcută sterilizarea și laboratorul, iar până la finalizarea lucrărilor activitatea se va desfășura provizoriu aici. Accesul ambulatoriului va fi prin partea din spate, iar aparținătorii vor urca cu lift.

Îmi cer scuze din nou pentru disconfortul creat de aceste lucrări dar sper că în primăvara anului viitor, la finalul acestei lucrări, veți constata că avem una din cele mai moderne unități de primiri urgențe din România”, a spus primarul.

Parcare supraetajată lângă spital

În ceea ce privește proiectul parcării supraetajate de lângă Spitalul Județean, acesta este într-o fază avansată, fiind două documentații în lucru: un plan de urbanism zonal care este în dezbatere publică, care probabil în ședința Consiliului Local din luna noiembrie urmează să fie votat, iar studiul de fezabilitate este gata, a precizat Ilie Bolojan.

Parcarea se va realiza pe strada Gh. Doja, înainte de spital și va avea 5 nivele: un subsol, un parter, un etaj I și II precum și o terasă. Parcarea va avea accesul din față doar la subsol, iar pe panta dinspre deal vor fi alte intrări. Amplasamentul va fi de aproximativ 516 locuri de parcare, iar la parter în partea din față vor fi magazine. Valoarea acestei parcări este de 7,7 milioane euro, care include mai multe categorii de costuri – exproprieri, relocări de utilități și consolidări, a anunțat primarul.

„Între parcare și corpul nou și ambulatoriu va exista o traversare supraterană, care va avea o lungime de 13 metri și care va face posibilă intrarea din parcare direct în spital. În felul acesta vom scăpa de necazurile care sunt generate de lipsa locurilor de parcare din zona spitalului”, a declarat Ilie Bolojan legat de această investiție.

Indicatorii tehnico-economici ai acestei parcări vor fi aprobați la finalul lunii noiembrie, iar la începutul anului viitor se va trece la procedura  de licitație. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul