Lucrarile la gradinita,cresa,din Parcul Industrial au ajuns la stadiul de 65%

Social

Având în vedere că în Parcul Industrial I Oradea își desfășoară activitatea 45 companii, cu un număr de aproape 5000 de angajați, Primăria Oradea a realizat toate demersurile necesare pentru construirea unei grădinițe în Parcul Industrial I, astfel încât angajații să aibă posibilitatea să-și aducă copiii la creșă și grădiniță în apropierea locului de muncă.

Prin urmare, la finalul anului 2018, municipalitatea a semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru construirea creșei și grădiniței din Parcul Industrial I Oradea, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară, cu asocierea  formată din DRUM ASFALT S.R.L – lider de asociere (90%), TRAMECO S.A. – asociat (8,36%) și SC NOVARTIS SRL – asociat (1,64%), prețul contractului fiind de 6.155.623,14 lei fără TVA.

Lucrările de construcție la creșa și grădinița nouă din Parcul Industrial nr. 1 Oradea au început la data de 3 iunie 2019, iar momentan viitoarea grădiniță de pe str. General Gheorghe Mărdărescu nr. 12, este în plină construcție, 65 % din lucrări fiind gata. Până în prezent s-au executat săpături generale până la cota de -3,80 m pentru realizarea fundațiilor; s-a îmbunătățit terenul de fundare cu o pernă de balast compactat în straturi succesive de 30cm grosime până la cota -2,00m, s-a efectuat cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; s-a realizat turnarea plăcii de beton de la parter; au fost executați stâlpii și zidăria atât la parter cât și la etaj; au fost turnate plăcile din beton peste parter și etaj, tencuielile interioare și finisajele cu glet la parter au fost finalizate; tâmplăria exterioară a fost montată, a fost finalizată montarea termosistemului și izolarea acoperisului tip terasă; a fost montat sistemul de încălzire prin pardoseală.

În prezent constructorul lucrează la finisarea fațadelor și la finisajele interioare.

Imobilul are un regim de înălțime de P+1E, cu funcțiunile separate atât pe niveluri, cât și în cadrul creșei și grădiniței, prin asigurarea accesului separat și a spațiilor conexe dedicate (cabinet medical, izolator).

Creșa își va desfășura activitatea pe jumătatea suprafeței parterului, iar grădinița se va întinde la parter și etaj.

Spațiile dedicate zonei administrative și de birouri sunt grupate și pozitionate, astfel încât să faciliteze accesul personalului la sălile de grupă și la spațiile de joacă exterioare.

Prin investiție se vor asigura și dotările și echipamentele pentru spațiile interioare și exterioare necesare desfășurării activității: măsuțe, scaune, dulăpioare, pătuțuri, rafturi, băncuțe, mese de înfășat, echipamente de joacă, mobilier pentru personal.

Capacitatea noii construcții va fi de 120 copii, din care 40 locuri sunt pentru învățământul antepreșcolar și 80 pentru învățământul preșcolar.

Contractul de proiectare și execuție lucrări se derulează pe fonduri europene, în cadrul unei finanțări aprobate municipalității prin apelul de proiecte nr. POR/4/2017/4.4/4.4/1- Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.4 Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă  în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul