Continua lucrarile la noile gradinite din Parcul Industrial si cartierul Rogerius

Social

După finalizarea construcției în roșu la sfârșitul lunii decembrie 2019, executantul extinderii de la Grădinița nr. 53 și creșa Albă ca Zăpada de pe strada Călugăreni nr. 4A, S.C. Conpila S.R.L., a demarat lucrările la instalațiile electrice și sanitare, respectiv la finisajele interioare la ambele niveluri ale clădirii. La parter se lucrează la sala de grupă și dormitorul de la creșă, la grupurile sanitare și vestiarele destinate atât copiilor, cât și personalului, la cabinetul medical, izolator și holul de acces. La etajul întâi se execută lucrări la sălile de grupă de grădiniță, grupuri sanitare, vestiare și zone de depozitare. Executantul lucrării este SC Conpila SRL Oradea în asociere cu SC Atamora SRL Oradea, proiectant general.

Lucrările au termen de finalizare luna august a acestui an și sunt finanțate în cadrul apelului de proiecte nr. POR/4/2017/4.4/4.4/1- Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.4 Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă,în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Prin cele 40 de noi locuri la grădiniță și 20 locuri la creșă, investiția va contribui la dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară la nivelul Municipiului Oradea, alături de celelalte două construcții aflate în diverse stadii de execuție: extinderea Grădiniței nr. 28 din cartierul Nufărul și grădinița nouă din Parcul Industrial nr. 1 Oradea.

În ceea ce privește construirea creșei și grădiniței din Parcul Industrial 1 Oradea, aici lucrările sunt executate de către asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere (90%), TRAMECO S.A. – asociat (8,36%) si SC NOVARTIS SRL – asociat (1,64%).

Valoarea contractului este de6.155.623,14 lei fără TVA, amplasamentul fiind predat constructorului  în iunie 2019.

Lucrările executate până în prezent au constat în: execuția săpăturii generale până la cota de -3,80 m pentru realizarea fundațiilor, îmbunătățirea terenului de fundare cu o pernă de balast compactat în straturi succesive, cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații, turnarea plăcii de beton de la parter, realizarea stâlpilor și zidăriei de la parter, turnarea plăcii din beton peste parter.

În prezent se află în curs de execuție zidăria și stâlpii de la etaj, urmând ca la finalul lunii februarie, începutul lunii martie să se execute turnarea plăcii din beton peste etaj.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul