Guvernul a aprobat transferul unui teren 6000 mp in proprietatea municipiului Oradea,in vederea amenajarii coridorului verde de pe Str. Ion Bogdan

Social

Prin Hotărârea Guvernului din data de 28 ianuarie 2020 s-a aprobat transferul unui teren în suprafață de 6000 mp, situat pe str. Ion Bogdan, din domeniul public al statului şi din administrarea Autorității Naționale Fitosanitare, autoritate aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, în domeniul public al municipiului Oradea.

Pe acest teren se află momentan 4 imobile, respectiv o magazie de pesticide și o anexă, o altă magazine de pesticide, un șopron metalic și un garaj, care urmează să fie demolate pentru a face loc amenajării „Coridorului verde din strada Ion Bogdan”, de lângă sediul Apelor Române.

Parcul va fi destinat locuitorilor zonei, o zonă care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. „Rezolvarea acestui transfer a fost ultimul obstacol, atât în calea semnării contractului de finanțare din banii europeni, cât și legat de începerea lucrărilor. Alături de terenurile de sport de pe strada Ion Bogdan, aflate în fața parcului, acesta va deservi locuitorii din zona Oncea nouă, iar în locul unei zone degradate, așa cum a fost din păcate în ultimii ani, vom avea un spațiu verde corespunzător”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar a semnat deja protocolul și procesul verbal de predare-primire a acestui teren.

Suprafaţa totală a coridorului verde va fi de cca 15.000 mp, iar valoarea contractului de lucrări este 3.514.361 lei (fără TVA), zona aflându-se în spatele terenurilor de sport construite în  anul 2017 de Primăria Oradea.

În finalul lucrărilor, aici va fi un frumos parc, cu o suprafaţă de 6500 mp de gazon, cu locuri de joacă pentru copii, terenuri destinate tenisului de masă, piste de biciclete, alei şi platforme, pergole, jardiniere de flori.

Lucrările vor fi executate de  S.C. Saminstal S.R.L și vor avea o durată de execuție de 10 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, care se estimează că va fi undeva la mijlocul lunii martie.

La ora actuală, investiția se află în faza de elaborare a documentației tehnico-economice, la faza de proiect tehnic de execuție, etapă de proiectare ce urmează a fi demarată după obținerea autorizației de construire. Aceasta va fi emisă în prima parte a săptămânii viitoare.

Piesele de rezistenţă ale parcului vor fi pajiştea şi zona de agrement dominată de prezenţa pinilor existenţi şi a pavilionului central – zona ideală pentru organizarea evenimentelor, în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate, circulaţii pietonale şi parţial carosabile, mobilier urban şi diferite zone de interes, destinate sportului pentru fiecare vârstă. În total, se vor planta 185 de arbori și arbuști.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul