Oradenii vor putea circula sambata in mod gratuit cu noile tramvaie imperio

Social

Aşteptate şi dorite de orădeni, primele tramvaie moderne cu podea joasă construite în România, la Arad, intră în circulaţie, după finalizarea perioadei de probă.

Sâmbătă, 1 august 2020, între orele 8:00 şi 17:00, orădenii sunt aşteptaţi să călătorească gratuit cu noile tramvaie, pentru a sărbători împreună evenimentul.

Tramvaiul Imperio este fabricat de Astra Vagoane Călători Arad, în cooperare cu Siemens, iar compania locală de transport din Oradea – OTL – a comandat un lot de 20 de unități, care vor fi livrate până în 2021. Achiziția tramvaielor din Oradea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR, iar contractul de furnizare cu furnizorul  a fost semnat în 19.10.2018, în valoare de 148,800,000.00 lei + TVA. Primele tramvaie Imperio au sosit în Oradea în luna mai, urmând ca din 1 august să circule pe străzile orădene.

Tramvaiele noi au o capacitate de 160 călători, ele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare recuperativă, sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, totodată existaă rampă și un minim spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul