Tramvaiele fabricate la Astra Arad au inceput sa circule in Oradea

Social

Sâmbătă, 1 august 2020, la ora 7.30, a plecat în cursă, având călători la bord, noul tramvai Imperio, fabricat la Astra Arad.

Călătorii care au urcat în staţia Nufărul şi-au exprimat cu voce tare admiraţia, dar şi încântarea de a fi primii orădeni care circulă cu aceste tramvaie cu podea joasă. Impresiile „la cald” au fost acelea de confort, de estetic, de silenţios şi, nu în cele din urmă, de mândrie. Au impresionat, de asemenea, şi informaţiile, atât cele vizuale (harta liniei cu staţiile afişate pe ecranele din interior), cât şi cele acustice (staţia în care urmează să oprească tramvaiul, avertizarea în ce priveşte validarea cardului de călătorie şi a biletelor), destinate călătorilor. Camerele de supraveghere din interior au fost considerate ca fiind un plus în ceea ce priveşte siguranţa pe parcursul călătoriei.

Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară.

După finalizarea tuturor probelor, cele patru garnituri de tramvai vor circula pe toate liniile din oraş.

Până la sfârşitul anului, urmează să sosească la Oradea alte şase tramvaie Imperio din cele 20 care au fost comandate în total. Achiziția acestor tramvaie este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune şi sunt eficiente din punct de vedere energetic, având un sistem de frânare cu recuperarea energiei. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, totodată există rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul