Pista de bicicleta de aproape 1 km pe strada Mihai Eminsescu

Social

După ce la finalul anului trecut strada Mihai Eminescu a fost reabilitată, executându-se lucrări de reparații prin programul de lucrări, întreținere și reparații străzi, în cursul săptămânii trecute s-a realizat și marcarea pistei de biciclete pe partea dreaptă a străzii, lângă trotuar.

Lungimea pistei de biciclete este de 850 metri, iar lățimea este de 1,4 metri.

Lucrările au fost efectuate pe baza Acordului-cadru pentru lucrări de întreținere/reparații străzi, drumuri și poduri din Oradea, de către SC Drumuri Orășenești SRL.

„După reabilitarea străzii Mihai Eminescu, pe partea dreaptă a fost marcată pe carosabil o pistă de biciclete, între Calea Republicii și strada Gheorghe Lazăr. Anul viitor, după finalizarea parcării de la stadionul Voința, și pe strada Episcop Roman Ciorogariu va fi marcată o pistă de biciclete. Prin realizarea acestor piste Primăria Oradea vrea să susțină și să promoveze mersul cu bicicletă în municipiul Oradea”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

De asemenea, pe strada M. Eminescu recent a fost trasat și un aliniament de locuri de parcare pe banda din stânga, aici fiind realizate 106 locuri de parcare. De la intersecția străzii Republicii cu strada Deltei marcajele sunt galbene, iar de la intersecția străzii Deltei cu strada Menumorut marcajele sunt albe. Marcajele au fost realizate de către Serviciul Parcări.

Totodată, în cursul lunii aprilie, în cadrul campaniei de plantări de primăvară din municipiul Oradea au fost plantate pe întreg aliniamentul străzii 55 de platani și 8 tei.

Lucrările de plantare au fost executate de firma SC Aquaplant SRL, în baza contractului de furnizare și plantare arbori.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul