Secţia exterioară a Spitalului Municipal de la Hotel Ceres, închisă după externarea pacienţilor

Social

Secţia exterioară a Spitalului Municipal din Oradea, amenajată la Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, unde au fost internate cele mai multe persoane confirmate cu COVID-19, dar asimptomatice sau cu simptome uşoare, s-a închis, fiind externaţi şi ultimii pacienţi vindecaţi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

“Ne-am bucurat foarte mult să externăm, recent, ultimul confirmat negativ, după trei săptămâni de funcţionare, mai exact 22 de zile de activitate intensă. Hotelul Ceres din Băile 1 Mai a fost desemnat, în timpul pandemiei, secţie exterioară a Spitalului Clinic Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ din Oradea pentru a nu introduce pacienţii asimptomatici în spitalul din Oradea. S-a luat decizia în CJSU includerea a două corpuri ale acestui hotel, B şi C, în structura Spitalului Municipal, iar corpul A, pentru carantinaţi”, a precizat directorul DSP.

În secţia exterioară a fost internat cel mai mare număr de pacienţi pozitivi COVID-19 din judeţul Bihor, împreună cu contacţii acestora, totalizând 496 de persoane. Deşi metodologia nu impunea testarea persoanelor din carantină, prefectul Dumitru Ţiplea a dispus totuşi testarea lor, pentru a limita transmiterea comunitară a virusului COVID-19 şi a nu bloca activitatea Spitalului Clinic Municipal, desemnat spital COVID-19 la nivelul judeţului Bihor.

“Şi atunci am depistat foarte mulţi care au intrat în ţară pozitivi şi, ca să nu intre în spital, am luat această decizie să fie internaţi în secţia exterioară”, a explicat Daniela Rahotă.

Potrivit informării zilnice a DSP, la nivel judeţean mai există 161 persoane aflate în carantină, 115 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal Oradea. Au fost vindecate 437 de persoane, respectiv 82,92% din persoanele diagnosticate cu COVID-19 în judeţ. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul