Primaria Oradea demareaza impreuna cu RER un nou proiect pilot de colectare selectiva a sticlei

Social

Primăria Oradea împreună cu RER Vest urmează să demareze un proiect pilot de colectare selectivă, constând în colectarea separată a sticlei la 123 de asociații de proprietari cuprinse în acest program.

Perimetrul în care se va desfășura acest proiect pilot este același în care s-a desfășurat și proiectul colectării deșeurilor bio, respectiv din Parcul 1 Decembrie, pe partea dreaptă a străzii Nufărului, până la Lotus.

Potrivit reprezentanților RER Vest, în prezent se află în curs de achiziție cele 130 de pubele a câte 120 l fiecare, cu care vor fi dotate cele 123 de asociații de proprietari. Fiecare pubelă va avea un capac prevăzut cu fantă pentru colectarea sticlei.

Consiliul Local Oradea a aprobat alocarea a peste 11.700 de lei plus TVA pentru dotarea asociațiilor cu aceste recipiente.

După încheierea acestui proiect pilot, se va face o analiză a procesului de colectare a sticlei și se va lua o decizie finală legată de colectarea separată a acesteia.

De menționat că în aceste pubele se vor depune doar sticle de băuturi și borcane, nu și sticlă de geam, veselă, vaze, obiecte de  ceramică, care în continuare se vor putea depune la cele două puncte de colectare selectivă de pe str. Thurzo Sandor și str. Uzinelor. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul