S-au montat ultimele grinzi la viaductul de pe prelungirea drumului Expres

Social

Marți, 18 februarie, au fost montate ultimele grinzi ale viaductului de pe drumul de legătură între str. Suișului și Calea Bihorului, care va prelungi drumul expres până la sensul giratoriu de la Real Episcopia.

Viaductul de pe Valea Frumoasă are o lungime de 250 m, iar înălțimea maximă este de 10,5 m. Pentru realizarea viaductului au fost forați 92 de piloți la cel puțin 20 de metri adâncime în pământ, pentru a susține cele 9 pile și cele două culei. De la sfârșitul lunii octombrie au fost montate în total 120 de grinzi, cu o lungime de  24 metri fiecare.

 „Etapa următoare este cea de armare și suprabetonare a grinzilor. Estimăm că în cursul lunii aprilie vom deschide circulația pe acest tronson de drum”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Cu o lungime totală de 2.823 de metri, drumul va avea două benzi de circulație de câte 3,5 metri, trotuar, pistă pentru biciclete și iluminat public.  Drumul dintre strada Suișului și Calea Bihorului va prelungi drumul expres până la DN19 spre Satu Mare și va descongestiona traficul din zona centrală și din Episcopia.

Prețul contractului de lucrări este de 26.569.531,79 lei fără TVA, lucrările fiind realizate de asocierea de firme SC Drumuri Orășenești SA (lider) – SC MBS Group SRL (asociat) – SC Abed Nego COM SRL (asociat). Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 03.07.2018.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul