Toamna oradeana devine Oradea FestiFall

Divertisment

Toamna Orădeană, unul dintre cele mai longevive evenimente orădene, cu un istoric de peste 28 ani, se reinventează și devine din acest an ORADEA FestiFall.

Încă din anul 2016, Toamna Orădeană a cunoscut o transformare de conținut, evenimentul evoluând pe parcursul ultimelor 3 ediții într-un festival care pune în valoare spațiile urbane orădene prin muzică bună, teatru, artă stradală, gastronomie și distracție specifică unui oraș cu un bogat bagaj cultural.

Noul nume al Toamnei Orădene, Oradea FestiFall, este o confirmare a evoluției în timp atât a acestui eveniment, cât și a orașului nostru. ORADEA FestiFall îmbracă natural conceptul evenimentului cunoscut ca Toamna Orădeană, păstrând totodată „pedigree-ul” acestuia: un festival de toamnă care sărbătorește bucuria de a fi orădean, în același timp invitând turiștii și locuitorii din regiune la un festival veritabil, cu participare gratuită.

ORADEA FestiFall 2019 va avea loc în Piața Unirii și pe pietonala Vasile Alecsandri, în perioada 3-6 octombrie.

CONCERTE ÎN AER LIBER

Muzică bună este una din principalele componente ale festivalului, iar anul acesta, atmosfera la scena principală Oradea FestiFall va fi asigurată de Vama, The Rock (AD/DC Tribute Band), 3SudEst, Smiley, Mihail și The Motans.

The Rock sunt primii care vor urca pe scenă, vineri, 4 octombrie, de la ora 20:30, aducând publicului orădean un repertoriu alcătuit din piesele celebrei trupe AC/DC. Seara va continua cu un concert Vama, de la ora 21:30.

În seara zilei de sâmbătă, de la ora 20:30, vom cânta alături de 3SUDEST – una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „regii muzicii dance”. Tot sâmbătă ne vom bucura de un concert LIVE susținut de carismaticul Smiley, pe care abia așteptăm să-l ascultăm.

Ultima seară din festival ne aduce tot două concerte LIVE. Mihail este cel care va deschide seara la ora 20:30, urmând ca de la ora 21:30 pe scenă să urce îndrăgita trupă The Motans. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii și muzică.

MUZICĂ LIVE și ARTĂ STRADALĂ

Atât Piața Unirii, cât și pietonala Vasile Alecsandri, vor prinde viață pe parcursul celor 4 zile de festival, ambele spații urbane fiind animate de o serie de acte stradale și concerte live.

Personaje fabuloase, instrumente muzicale și artiști talentați din țară și din Europa, vor umple de culoare și voie bună programul celor 4 zile.

Pe scena Live Nouveau, amenajată pe pietonala Vasile Alecsandri, vor avea loc zilnic concerte live, începând cu ora 18:00, iar mozaicul de acte stradale va începe în fiecare zi la ora 15:00.

O SEARĂ PENTRU TRUPE LOCALE

Ne dorim să susținem și să promovăm talentele locale, motiv pentru care am dedicat seara zilei de joi artiștilor orădeni. Mai exact, invităm trupele orădene cu un repertoriu propriu de minim 30 de minute, să se înscrie în programul muzical de la cele două scene ale festivalului.

Înscrierile se vor desfășura după cum urmează:

Etapa 1, 20-25 septembrie: Înscriere prin email, pe adresa turism@oradea.ro. Înscrierile trebuie să includă trimiteri la repertoriul trupei (YouTube sau album).

Etapa 2, 26-30 septembrie: Selecția trupelor care vor participa la festival, prin vot public (eveniment dedicat pe Facebook). Vor fi selectate pentru a urca pe scena principală trupele clasate pe locurile 1, 2, 3 în urma votului. Totodată, locurile 4-7 din clasament, vor fi incluse în programul muzical de la scena Live Nouveau de pe strada Vasile Alecsandri. Pentru a fi inclusă în programul festivalului, o trupă trebuie să fi adunat minim 500 de voturi, indiferent de poziția din clasament pe care se află.

Trupele locale care vor performa la Oradea FestiFall vor fi remunerate după cum urmează: cele aflate pe locurile 1-3, care vor concerta pe scena principală, vor primi 500 euro/trupă, respectiv cele aflate pe locurile 4-7, care vor concerta la scena Live Nouveau, vor primi 300 euro/trupă.

DISTRACȚIE PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI

Cea mai veselă și colorată zonă a festivalului va fi cu siguranță cea amenajată special pentru copii.

Creativitatea și imaginația celor mici va fi pusă la încercare în cadrul atelierelor și jocurilor interactive, iar toboganele, bazinul cu bile, baloanele colorate și sesiunile de pictură pe față vor aduce multe zâmbete în festival.

Părinții se vor putea bucura și ei în voie de toate atracțiile evenimentului, având posibilitatea de a-i lăsa pe cei mici în siguranță la joacă, într-un spațiu delimitat și supravegheat de personal calificat.

MÂNCARE GROZAVĂ

Mâncarea grozavă la distracție se cunoaște, iar noi vrem să ne asigurăm că toți cei care ne vizitează vor găsi în cadrul festivalului preparate gustoase, pe placul lor.

De la mâncare tradițională, burgeri suculenți, hot-dogs sau preparate din pește, până la clătite și waffe, selecția gastronomică va cuprinde bunătăți de gustat și de savurat pentru toți gurmanzii.

Programul detaliat al actelor stradale și lista completă de activități va fi comunicată săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă.

ORADEA Festivall este un eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.

Parteneri: Raiffeisen Bank, Digi Fm, Dogi Mobil, Digi 24 și Staropramen.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul