Lucrarile la Coridorul verde Barcaului, in stadiu avansat

Social

Începând cu anul 2018, Primăria Oradea a demarat proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii acelei zone.

În cadrul acestui amplu program de regenerare urbană, Primăria Oradea a început la finalul lunii noiembrie a anului trecut, reconfigurarea zonei de pe strada Barcăului, care va deveni un coridor verde delimitat de străzile Oneștilor și Ovidiu Densușeanu (şoseaua de centură).

Lucrările la Coridorul verde Barcăului sunt realizate de asocierea formată din SC Construcții Bihor SA și SC Edildrum Construct SRL și se desfășoară pe trei zone mari: zona A (cuprinsă între str. Oneștilor și str. Meșteșugarilor), zona B (cuprinsă între str. Meșteșugarilor și str. Greierului) și zona C (cuprinsă între str. Greierului și clădirile aferente Companiei de Apă).

Valoarea contractului de lucrări este de 7.756.962,87 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni, acestea urmând să fie gata în cursul lunii mai.

Investiția este finanțată din fonduri europene pe axa POR 4.2 privind îmbunătățirea mediului urban prin revitalizarea și regenerarea terenurilor dezafectate.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor în zona A, aici s-au finalizat deja terasamentele, s-au realizat aleile pietonale (fără pavaj), a fost realizat sistemul de irigații, s-a turnat pământ vegetal, s-a făcut drenajul terenului, s-au plantat arbori și a început amenajarea terenului de sport și a celui de fitness.

În zona B s-au finalizat de asemenea terasamentele și aleile pietonale (fără pavaj), s-au făcut instalațiile de drenaj, au început lucrările la locurile de joacă pentru copii, s-au plantat arbori, urmând să se lucreze la sistemul de irigații.

În zona C, s-au finalizat lucrările de demolare. Acum  se lucrează la terasamente, se fac săpături pentru alei și se realizează transportul molozului.

În ceea ce privește stadiul efectiv al lucrărilor, demolările și desfacerile sunt realizate în procent de 100%, terasamentele sunt gata în proporție de 70%, iar elementele de suprastructură în procent de 40%.

În total se vor planta 385 de arbori ornamentali de mari dimensiuni din speciile: arțari, mesteceni, carpeni, frasini, salcâmi, platani, pruni și cireși ornamementali, stejari, salcâmi, chiparoși și arbori lalea etc. Din aceștia, până acum au fost plantați 229 de arbori.

Astfel, la final o suprafață de aproximativ 3,8 ha va fi transformată dintr-o zonă abandonată și neîngrijită într-un parc verde pentru această zonă, în care toți cei care locuiesc aici vor avea o zonă de liniște și relaxare.

În ceea ce privește parcul, acesta va dotat cu un teren de sport multifuncțional, teren de fitness, alei pietonale, carusel și leagăn, aparat fitness pentru persoane cu dizabilități, toaletă publică etc.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul