Oradea a fost declarata statiune turistica de interes national

Social

Guvernul României a adoptat săptămâna aceasta, la solicitarea municipalității orădene, o hotărâre prin care orașul Oradea devine stațiune turistică de interes naţional.

Având acest statut, Oradea, prin zona turistică Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede, va reuși să atragă mai uşor investiţii şi fonduri europene pentru dezvoltarea turismului.

Având în vedere concentrarea mare de resurse naturale și antropice, zonele pentru care s-a obținut statutul de stațiune turistică sunt: zona centrală a Municipiului Oradea, cu monumentele istorice, începând de la Bazilica Romano-Catolică, strada pietonală centrală, cu tot ce înseamnă centrul istoric și mergând până la Universitate, și zona coridorului verde al Crișului Repede, pornind de la Podul Mareșal Prezan, Aquapark-ul Nymphaea, lunca Crișului, Dealul Ciuperca, Parcul Brătianu, traversând zona centrală, până la Ștrandul Ioșia.

„Am început încă de anul trecut demersurile pentru ca Oradea să fie declarată stațiune turistică, cu scopul de a exploata și mai mult potențialul turistic al orașului, dezvoltarea turismului urmând să genereze efecte benefice pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții. Administrația locală a investit deja milioane de euro în reabilitarea clădirilor istorice, a centrului orașului și a malurilor Crișului Repede, folosind atât fonduri de la bugetul local cât și finanțări de la bugetul central și cel al Uniunii Europene. Prin obținerea statutului de stațiune turistică de interes național, atât municipiul Oradea cât și agenții economici din domeniul privat vor avea avantajul de a putea accesa fonduri europene și guvernamentale, care altfel nu ar putea fi accesate și, de asemenea, se va consolida imaginea de oraș turistic, fiind puse în valoare, alături de patrimoniul arhitectural al orașului, și posibilitățile de tratament balnear pe care le oferă municipiul”, a declarat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul